вторник, 12 януари 2010 г.

Waking Life/Съзнателен живот



Ей това е ФИЛМА .......

Вероятно повечето от вас са го гледали, но на мене сега ми дойде момента :)

Ето и малко цитати от филма:

"Вървим през живота, постоянно на включен автопилот, с нищо наистина човешко, изисквано от нас. Спри. Тръгни. Върви до тук. Карай до там. Всичките ни действия са насочени предимно към нашето оцеляване. Всякаква комуникация е само, за да поддържа този мравуняк жужащ... по ефикасен и учтив начин. Искам човешки моменти. Искам да те видя. Искам ти да ме видиш."

" Стивънсън " Самоубийството отнесе много. Алкохолът и дявола се погрижиха за останалите"

" Така че, каквото и да правиш, не бъди отегчен. Това е най вълнуващото време в което бихме поискали да живеем. Всичко току що започва."

" Лорка " Животът не е сън. Внимавай, внимавай и внимавай. И толкова много си мислят, че щом "после" се случва, "сега" не е. Но не споменах ли за постоянното "УАУ", което се случва точно сега? Ние всички сме създатели на тази танцуваща жизнерадостност...където дори нашите неспособности се веселят. Ние сме автори на нас самите. Цялото това нещо в което сме въвлечени,наречено свят е възможност да покажем колко вълнуващо може да бъде отчуждението. Животът е въпрос на чудо,което се е натрупало през времето... от моменти смаяни от това, че са заедно. Свтът е изпитание за това, дали можем да се издигнем в преките преживявания.Нашето зрение е тук като изпитание дали можем да погледнем отвъд него. Материята е тук като изпитание за нашето любопитство.""

"През вековете, идеята, че животът е обвит в сън е била широко разпространена между философи и поети. Тогава не би ли било логично, че смъртта също е обвита в сън?Че след смъртта нашият съзнателен живот би продължил в това, което бихме могли да наречем "сънувано тяло". Ти би сънувал същото тяло, с изключение на това,че след смъртта никога не можеш да се завърнеш отново, във физическото си тяло."

1 коментар: